woensdag 11 augustus 2010

Kipsaté met pindasaus en stokbrood en tomatensalade

Vanavond een recept voor verse kipsaté met zelfgemaakte pindasaus. Geserveerd met stokbrood en een frisse tomatensalade.

Ingrediënten
  • 400 gr. biologische kipfilet, in blokjes
  • 4 trostomaten, in blokjes
  • 2 voorgebakken baguettes
Marinade
  • 2 el. ketjap asin
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 tl. serehpoeder,
  • 1 tl. laos
Pindasaus
  • 4 el. pindakaas
  • 1 tl. sambal badjak
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el. ketjap manis
  • 1 tl. gemberpoeder (djahe)
  • 1 tl. komijnpoeder (djinten)
  • 1 tl. citroengraspoeder (sereh)
  • 1 el. gemalen kokos
  • 1 dl. melk
Dressing
  • 3 el. olijfolie
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 el. azijn
  • zout 
  • peper
Materiaal
  • 9 satéprikkers
  • grillpan
Bereiding
Maak een marinade de aangegeven ingrediënten. Meng dit met de blokjes kipfilet en laat ca. 30 minuten staan. Leg de satéprikkers in koud water. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
Maak de pindasaus van de aangegeven ingrediënten volgens het basisrecept.  
Maak een dressing van de aangegeven ingrediënten. Meng de tomaten met de dressing. Verhit de grillpan. Rijg de kipfiletblokjes aan de satéprikkers en grill ze in 5-10 minuten goudbruin. Bak de baguettes in ca. 6 minuten af. Snijd de stokbroden in stukken. Serveer de sate met de suaserover. Geef het stokbrood en de tomatensalade erbij, Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: