maandag 9 augustus 2010

Thaise curry met biefstuk, paprika, peultjes en komkommer

Deze milde curry met verse groenten en biefstuk is een heerlijk zomers gerecht. De kokosmelk en limoen zorgen voor een zacht-frisse smaak.

Ingrediƫnten (2 pers.)

  • 2 biologische biefstukjes a 125 gr.
  • 3 el. Red Thai Curry paste
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 125 gr. (basmati)rijst
  • 200 gr. peultjes, schoongemaakt
  • 1 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
  • 200 ml. kokosmelk
  • sap van 1 limoen

Bereiding
Bak de biefstukjes in wat olijfolie tot ze lichtrose zijn van binnen (ca. 5 minuten). Haal ze uit de pan en laat ze rusten. Bak de paprika ca. 10 minuten op matig vuur in de olie samen de curry pasta. Roer regelmatig. Voeg na 5 minuten de peultjes toe en bak deze mee. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstukjes in dunne plakjes en doe deze samen met de komkommer en de kokosmelk bij de paprika en peultjes. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer tot slot het limoensap erdoor en serveer de curry met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: