zondag 10 oktober 2010

Eten bij De Pastinaeck (Amersfoort) en Brasserie Jaloa (Brussel)

Deze keer geen recepten, maar wat informatie over twee keer eten in een restaurant.

Vrijdag hebben we gegeten in De Pastinaeck in Amersfoort. Dit bezoek aan de winnaar van 'Mijn Tent is Top 2009' was zeer de moeite waard. We aten:
  • Op de huid gebakken kabeljauwfilet met peterseliewortel, bospeen, puree van bildtstar en saus van rivierkreeftjes 
  • Langzaam gegaard kalfsukade met parelgort en kalfstong, pastinaeck en jus van gepofte knoflook
  • Perentaartje met pure chocolade en karamelijs
  • Huisgemaakte vanillevla met hangop en karamel saus
Op zaterdag zaten we in Brussel bij Brasserie Jaloa. Was ook weer een zeer geslaagde avond. Met zijn vieren aten we:
  • 2 x 9 fines claires oesters
  • Spaghetti met schaaldieren, kruidenpesto
  • Gegrilde andouillette AAAAA, aardappelen met rozemarijn
  • Vlaamse stoofkarbonade met frietjes
  • Gebakken kabeljouwmoot, puree met safraan
  • 2x Kaasschotel afgewerkt Petite Vache
  • Paris-Brest (met notenparfait gevuld bladerdeeg) met vanille-ijs
  • Tarte Tatin, vanille-ijs
Bij het voor- en hoofdgerecht dronken we een heerlijke Viognier. Bij de kaas een rode port en bij de koffie nog een Marc de Gewurztraminer.

Geen opmerkingen: