maandag 11 oktober 2010

Pangafilet, geroosterde paprika en olijven met rijst

Vanavond eten we een eenvoudige mix van in de pan geroosterde paprika met stukjes pangafilet en zwarte olijven. Dit geheel is op smaak gebracht met knoflook, aceto balsamico en wat gedroogde basilicum. Lekker met witte rijst.
Ingrediƫnten

  • 150 gr. (basmati)rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 el. olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el. aceto balsamico
  • 2 tl. gedroogde basilicum
  • 300 gr. pangafilet, in blokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 gr. zwarte (Taggia) olijven, ontpit
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder de stelen, zaadlijsten en zaadjes uit de paprika's en snijd ze in stukken. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Rooster de paprika op hoog vuur gedurende 10 minuten. Schud zeer regelmatig om. Voeg na 8 minuten de aceto balsamico toe. 
Zet het vuur laag en bak de knoflook even mee. Roer de pangafilet en basilicum erdoor en laat de vis langzaam gaar worden (ca. 4 minuten). Roer tot slot de olijven erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst.

Geen opmerkingen: