woensdag 6 oktober 2010

Rode kool, aardappelen en rundervinken

Wat eten we vanavond? Bij wijze van uitzondering is het vanavond eens aardappels, groente en vlees. Dat overkomt mij niet zo vaak. Lekkere gekookte biologische aardappels met een beetgare, lichtzoete rode kool en biologische rundervinken.
Ingrediƫnten
  • 700 gr. biologische aardappels
  • 1 klein rode kool
  • 2 zure appels
  • 5 kruidnagels
  • 2 tl. kaneelpoeder
  • 1 el. rode wijnazijn
  • 2 el. schenkstroop
  • 1 el. maizena
Bereiding
Snijd de rode kool in acht parten en verwijder het buitenste blad. Verwijder de witte stronk en dikke witte nerven. Snipper de 8 parten  fijn. 
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de rode kool met wat water, zeezout, de kruidnagels en kaneelpoeder ca. 25 minuten. Schil intussen de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in blokjes. 
Doe na 15 minuten de blokjes appel bij kool. Roer de wijnazijn en schenkstroop erdoor als de kool beetgaar is. Bind indien nodig het vocht met wat maizena opgelost in water. laat nog 1 minuut koken.
Schil intussen de aardappels en snijd ze in vieren. Kook ze wat water met zeezout in ca. 15 minuten gaar.
Zet de rundervinken in een ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat ze in ca. 15-20 minuten bruin en gaar worden. 
Serveer de aardappels, rode kool en rundervinken  op een bord. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: