vrijdag 28 januari 2011

Penne met spinazie, kiprollade en pesto ai pepperoni (gegrilde paprika)

Vanavond eten we weer eens een andere variatie op een pastamaaltijd. Deze keer met verse spinazie, stukjes kiprollade en een pesto met gegrilde paprika. De pesto heb ik deze keer niet zelf gemaakt maar uit een potje gehaald. Het is weer een smakelijk geheel geworden.
Ingrediƫnten
  • 1 kiprollade van ca. 600 gram
  • 2 el. olijfolie
  • 250 gr. penne rigate
  • 600  gram verse spinazie
  • (zee)zout
  • 1 potje pesto ai pepperoni Ć  185 gram
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Braad de kiprollade aan in een braadpan met de olijfolie, zodat deze rondom lichtgoudbruin is. Doe de rollade in een ovenschaal met wat olie uit de pan en laat hem in de oven in 50 minuten gaar en mooi goudbruin worden. Laat de rollade vervolgens 10 minuten buiten de oven rusten onder aluminiumfolie. Kook intussen de penne in 10 minuten al dente (beetgaar). Roerbak de spinazie in de overgebleven olie in de braadpan met een beetje zout. Laat de spinazie, als deze is geslonken, uitlekken in een vergiet. Hak de spinazie grof en doe terug in de braadpan. Roer de pesto erdoor en breng op smaak met peper. Snijd ca. 400 gr. van de kiprollade in blokjes en roer deze door de spinazie. Meng tot slot de pasta met de spinazie. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: