zondag 30 januari 2011

Goulash met rijst

Vanavond eten we een heerlijke zachte en geurige goulash. Vol met paprika's, ui, knoflook en natuurlijk met gestoofd rundvlees. Verder op smaak gebracht met ruim knoflook, paprikapoeder en rode wijn. Heerlijk met witte rijst. Houd rekening met een lange bereidingstijd, omdat het geheel 3-3,5 uur moet stoven.
Ingrediƫnten
  • 450 gr. biologische runderlappen
  • 25 gr. roomboter
  • 1 el. olijfolie
  • 2 grote uien, in dunne halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 3 paprika's (1 rood, 1 geel, 1groen), in blokjes
  • 2 el. paprikapoeder
  • 150 ml. rode wijn
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 gr, basmatirijst
Bereiding
Bestrooi het vlees met zout, peper en paprikapoeder. Verhit in een gietijzeren braadpan de boter en de olie. Braad het vlees aan tot het lichtbruin is. Laat op zacht vuur 20 minuten langzaam garen. Haal het vlees uit de pan en bak de ui ca. 10 minuten in het overgebleven vet. Bak de knfolook even mee en voeg de paprika toe. Bak het geheel, af en toe omroerend. Snijd intussen het vlees in  kleine blokjes (zeker aan te raden als er kinderen meeeten zo klein mogelijk snijden). Doe het vlees weer in de pan en schenk de wijn erbij. Laat het geheel op laag vuur en met een deksel op de pan 3-3,5 uur stoven. Bereid, als de goulash (bijna) klaar is, de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat op hoog vuur zo veel mogelijk vocht van de goulash verdampen. Roer er tot slot de tomatenpuree door en breng indien nodig op smaak met wat peper. Serveer de goulash met de basmatirijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: