dinsdag 8 maart 2011

Tonijnburgers met spinazierijst

Vanavond staat er een maaltijd met vis op het menu. We eten heerlijke tonijnburgers met een combinatie van rijst en spinazie. Heel eenvoudig en snel klaar te maken en gewoon lekker.
Ingrediƫnten
  • 2 blikjes tonijn in olie, uitgelekt
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 tl. gedroogde dille
  • 1 ei
  • 4 el. paneermeel
  • 2 el. olijfolie
  • 150 gr. basmatirijst
  • 450 gr. biologische bladspinazie (blokjes diepvries), ontdooid
Bereiding
Meng tonijn, zout, peper, dille, ei en paneermeel met een vork en maak er drie 'burgers' van. Kook de rijst in 8 minuten gaar, giet af en laat ca. 10 minuten staan met de deksel op de pan. Verwarm de spinazie. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de tonijnburgers, totdat ze aan beide zijden goudbruin en knapperig zijn. Roer de spinazie door de rijst en breng op smaak met versgemalen peper. Serveer de spinazierijst met de tonijnburgers. Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Voor hoeveel personen is dit gerecht?

Rob zei

Elders op de site is te lezen dat alle recepten in principe voor 2 volwassenen en 1 kind zijn bedoeld.

Wat eten we vanavond zei

Voor 2 volwassenen en 1 kind