maandag 7 maart 2011

Zuurkoolstamppot met ananas en komijnekaas

Vanavond eten we een lekker ouderwetse zuurkoolstamppot. Niet zoals traditioneel met spek of rookworst, maar deze keer met stukjes ananas en blokjes komijnekaas. In alle bescheidenheid: erg lekker!
Ingrediƫnten
  • 1 kilo aardappelen
  • 250 gr. melk
  • 25 gr. roomboter
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 500 gr. biologische wijnzuurkool
  • 1 blik ananasblokjes
  • 400 gr. komijnekaas, in kleine blokjes
Bereiding
Maak van de aardappelen, melk en roomboter een mooie luchtige puree (zie Basisrecepten). Kook intussen de zuurkool 16 minuten in het ananassap uit het blik.Meng de afgegoten zuurkool met de aardappelpuree. Schep de ananas en kaas erdoor en breng op smaak met peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: