zaterdag 12 maart 2011

Bietenrisotto met spekjes

Vanavond eten we een aparte combinatie: risotto met bietjes. Op aanraden van een paar collega's heb ik dit recept uit de Allerhande ook maar eens gemaakt. En ik moet zeggen dat het inderdaad verrassend lekker smaakte.
Ingrediƫnten
  • 25 gr. (room)boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 gr. biologische ontbijtspekreepjes
  • 200 gr. arboriorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 650 ml. rundvleesbouillon (van 1 tablet)
  • 1 schaal geraspte bietjes (400 gr., koelvers)
  • 1 zak rucola (sla, 75 gr.)
Bereiden
Smelt de boter in een ruime koekenpan (met dikke bodem) en fruit de ui 1 min. Voeg de spekreepjes toe en bak nog 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen. Voeg daarna hete bouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat de rijst alle bouillon opnemen. Roer regelmatig en voeg telkens een nieuwe scheut toe. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de bietjes en de helft van de rucola toe en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper. Verdeel de overige rucola over 3 diepe borden en schep de risotto op de rucola. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: