maandag 25 april 2011

Salade van verse tonijn, sperziebonen en paprika

Vanavond eten we een frisse, zomerse salade. De salade heb ik samengesteld met blokjes verse tonijnfilet (MSC), beetgaar gekookte boontjes en stukjes rode paprika. Aangemaakt met een lekker frisse limoen-dilledressing en geserveerd met stokbrood.
Ingrediƫnten
  • 400 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • sap van 2 limoenen
  • 3 el. mooie extra vergine olijfolie
  • 4 tl. verse of gedroogde dilletakjes
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 300 gr. MSC tonijnfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 baguette (stokbrood), in sneetjes
Bereiding
Kook de boontjes in ca. 10 minuten beetgaar. Maak van het limoensap, de olijfolie, dille zout en peper een dressing en doe deze met de tonijnblokjes in een schaal. Laat even intrekken. Roer de afgegoten, warme boontjes en de paprika erdoor en breng evt. op smaak met wat zeezout en peper. Laat 5-10 minuten afkoelen. Serveer de salade met de sneetjes stokbrood. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: