woensdag 20 april 2011

Gebakken aardappelpartjes met tomaten-kaassalade en kaaskroketten

Vanavond eten we een lekker zomerse maaltijd. Het past erg goed bij het heerlijke weer van vandaag. Gekruide aardappelpartjes met schil, gebakken in olijfolie en roomboter, een eenvoudige salade van trostomaatjes en blokjes oude kaas en dikke stukken gebakken gepaneerde oude kaas, een soort rechthoekige kaaskroketten.
Ingrediƫnten
  • 5 el. olijfolie
  • 25 gr. roomboter
  • 900 gr. gekruide aardappelpartjes in de schil
  • 8 kleine trostomaten, in vieren
  • 600 gr. Old Amsterdam kaas
  • 2 eieren
  • 10 el. paneermeel
Bereiding
Verhit 2 el. olie en roomboter in een koekenpan. Bak de aardappelpartjes in 10 minuten goudbruin. Snijd 3 dikke plakken (ca. 2,5 cm dik) van de kaas. Doe de eieren in een diep bord en sla deze los. Doe de paneermeel op een plat bord. Haal elk stuk kaas eerst door het ei en daarna door de paneermeel. Zorg ervoor dat er aan alle zijden een laag paneermeel zit. Doe dit drie keer met elk stuk kaas, zodat ze bedekt zijn met een dikke laag paneer. Verhit 3 el. olijfolie in een koekenpan en bak de kaaskroketten in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Snijd de overgebleven kaas in blokjes en meng deze met de tomaat. Doe er wat mooie olijfolie door en wat zeezout en versgemalen zwarte peper. Serveer alle onderdelen op de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: