zaterdag 2 juli 2011

Schelpmacaroni met paprika-pestoroomsaus en pangafilet

Wat eten we vanavond? Een hele nieuwe creatie. Wel weer met pasta. Deze keer heb ik een saus gemaakt van gepureerde paprika's, kookroom, verse basilicum, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas. Heerlijk in combinatie met de stevige witvis panga.
Ingrediƫnten
  • 3 paprika's (bv. oranje, geel en rood), in stukken
  • 20 gr. verse basilicumblaadjes
  • 100 ml. kookroom
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el. pijnboompitten
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 50 gr. Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 250 gr. biologische schelpmacaroni
  • 2 el. olijfolie
  • 350 gr. pangafilet , in blokjes
materiaal
  • staafmixer of keukenmachine
Bereiding
Houd van elke kleur paprika 3 el. apart. Pureer de rest met de basilicum, kookroom, knoflook, pijnboompitten en wat zout en peper met de staafmixer of keukenmachine. Kook de schelpmacaroni in 11 minuten al dente (beetgaar). Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de stukjes paprika ca. 5 minuten. Schenk de saus erbij en roer ook de vis erdoor. Laat in 4-5 zachtjes warm worden, zodat de vis net gaar is. Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Breng evt. op smaak met zout en peper. Roer tot slot de pasta erdoor. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: