donderdag 30 juni 2011

Capreseburger

Wat eten we vanavond? Een broodje hamburger, maar dan anders. Het recept is grotendeels gebaseerd op een recept uit de Allerhande. Het bestaat uit zelfgemaakte gegrilde hamburgers met gegrilde tomaat, plakjes buffelmozzarella en basilicum. En dat alles op een lekker ciabattabroodje.
Ingrediƫnten
  • 400 gr. biologisch rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 4 trostomaten, in plakken
  • 4 ciabattina's (afbakbrood, pak 3 stuks)
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 zakjes mozzarella di bufala (a 125 g), in plakken
  • 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
extra materiaal
  • grillplaat of grillpan

Bereiden
Verhit de grillplaat/-pan. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het gehakt in 6 gelijke porties. Maak van elke portie een bal en druk plat tussen 2 stukken vershoudfolie. Gril de plakken tomaat 2 min. op de grillplaat/-pan. Keer halverwege. Halveer de broodjes en rooster ze 4 min. met de snijkant op de grillplaat/-pan. Verwijder de vershoudfolie. Leg de burgers op de grillplaat/-pan en gril ze in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig. Besprenkel de geroosterde snijkanten van het brood met de olie. Verdeel wat blaadjes basilicum over de helften van de broodjes. Beleg met 2 plakken tomaat, 2 plakken mozzarella, een hamburger een plak mozzarella en wat basilicum. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: