Ingrediƫnten
- 400 gr. biologisch rundergehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 4 trostomaten, in plakken
- 4 ciabattina's (afbakbrood, pak 3 stuks)
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 zakjes mozzarella di bufala (a 125 g), in plakken
- 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
extra materiaal
- grillplaat of grillpan
Bereiden
Verhit de grillplaat/-pan. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het gehakt in 6 gelijke porties. Maak van elke portie een bal en druk plat tussen 2 stukken vershoudfolie. Gril de plakken tomaat 2 min. op de grillplaat/-pan. Keer halverwege. Halveer de broodjes en rooster ze 4 min. met de snijkant op de grillplaat/-pan. Verwijder de vershoudfolie. Leg de burgers op de grillplaat/-pan en gril ze in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig. Besprenkel de geroosterde snijkanten van het brood met de olie. Verdeel wat blaadjes basilicum over de helften van de broodjes. Beleg met 2 plakken tomaat, 2 plakken mozzarella, een hamburger een plak mozzarella en wat basilicum. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten