dinsdag 5 juli 2011

Zomerse pastasalade met verse tonijn en veldsla

Wat eten we vanavond? Een snelle pastasalade. Deze keer met kleine stukjes verse, rauwe tonijn, veldsla en Tasty Tom's. Het is snel klaar en ideaal om tijdens een warme zomeravond buiten op te eten.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. biologische schelpmacaroni
  • 350 gr. verse tonijn (MSC gecertificeerd), in dunne reepjes
  • 1 zakje veldsla
  • 8 Tasty Tom tomaten, in kleine blokjes
  • 3 el. olijfolie
  • 1 el. witte wijnazijn
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta on 11 minuten al dente (beetgaar). Maak van de olijfolie, azijn, zout en peper een vinaigrette. Meng in een ruime schaal de afgegoten hete pasta met de vinaigrette. Roer direct de tonijn erdoor. Laat afkoelen. Roer vervolgens de tomaten en veldsla erdoor. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: