zondag 24 juli 2011

Pittige haringsalade

Wat eten we vanavond? Een licht pittige variant op de traditionele haringsalade. Door toevoeging van wat gemnalen chilipepers heeft de salade wat meer pit dan anders. Verder bestaat de salade uit nieuwe haring, rode bietjes, krielaardappeltjes, dille, stukjes augurk en zilveruitjes.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. krielaardappeltjes
  • 500 gr. rode bietjes, gekookt
  • 6 nieuwe haringen
  • 6 augurken zoet-zuur
  • 3 el. zilveruitjes zoet-zuur
  • 2 el. olijfolie
  • 3 el. gedroogde dille
  • 0,5 tl. gemalen chilipeper
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de krieltjes tot ze bijna gaar en nog stevig zijn (ca. 12 minuten). Verwijder de buitenste laag van de bietjes en snijd ze in klein blokjes. Meng de warme krieltjes met de bietjes in een ruime schaal en schep de olijfolie erdoor. Snijd de haringen en de augurken in kleine blokjes en doe deze samen met de zilveruitjes in de schaal en roer goed door. Breng het geheel olp smaak met zout, peper en de gemalen chilipeper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: