Ingrediƫnten*
- 500 gr. krielaardappeltjes
- 500 gr. rode bietjes, gekookt
- 6 nieuwe haringen
- 6 augurken zoet-zuur
- 3 el. zilveruitjes zoet-zuur
- 2 el. olijfolie
- 3 el. gedroogde dille
- 0,5 tl. gemalen chilipeper
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de krieltjes tot ze bijna gaar en nog stevig zijn (ca. 12 minuten). Verwijder de buitenste laag van de bietjes en snijd ze in klein blokjes. Meng de warme krieltjes met de bietjes in een ruime schaal en schep de olijfolie erdoor. Snijd de haringen en de augurken in kleine blokjes en doe deze samen met de zilveruitjes in de schaal en roer goed door. Breng het geheel olp smaak met zout, peper en de gemalen chilipeper. Eet smakelijk!
Kook de krieltjes tot ze bijna gaar en nog stevig zijn (ca. 12 minuten). Verwijder de buitenste laag van de bietjes en snijd ze in klein blokjes. Meng de warme krieltjes met de bietjes in een ruime schaal en schep de olijfolie erdoor. Snijd de haringen en de augurken in kleine blokjes en doe deze samen met de zilveruitjes in de schaal en roer goed door. Breng het geheel olp smaak met zout, peper en de gemalen chilipeper. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten