vrijdag 2 september 2011

Pizza van de plaat met tonijn, paprika, mozzarella, ansjovis en olijven

Vanavond eten we zelfgemaakte pizza van de bakplaat. Niet helemaal zelfgemaakt, want het deeg en de tomatensaus komen uit een pakje. Deze keer heb ik de pizza belegd met reepjes rode paprika, witte tonijn, gemarineerde ansjovisjes, Kalamata olijven en ruim mozzarella. Heerlijk voor deze prachtige zomerse dag. We hebben de pizza dan ook in de tuin opgegeten onder begeleiding van een heerlijk fris glas Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.
Ingrediƫnten*
  • 1 pak pizzadeeg
  • 1 potje tomatensaus voor pizza
  • 2 blikjes Albacore tonijn in olijfolie, uitgelekt
  • 2 rode paprika's, in dunne reepjes
  • 1 potje zwarte Kalamata olijven
  • 1 bakje gemarineerde ansjovisjes
  • 2 bolllen mozzarella, in smalle reepjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • versgemalen zwarte peper
* voor 2 volwassenen.
Bereiding
Warm de oven voor op 200 graden. Vet de bakplaat licht in met boter/margarine. Rol het pizzadeeg uit en leg dit over de bakplaat. Schenk de tomatensaus erover en verdeel dit goed over het deeg. Pers de knoflook hierboven uit en verdeel deze goed. Strooi de reepjes paprika erover. Maakde tonijn goed los met een vork en verdeel dit over de pizza. Leg de ansjovisfilets en de olijven erop. Strooi de oregano en ruim versgemalen zwarte peper erover. Verdeel tot slot de mozzarella over de gehele pizza. Zet de pizza in de oven en laat in 15-20 minuten mooi bruin en krokant worden. Snijd de pizza in stukken en serveer. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: