zaterdag 3 september 2011

Zomersalade

Vanavond eten we een simpele salade. Het is om te puffen zo heet en daar past deze frisse maaltijd prima bij. De salade heb ik gemaakt met gemengde sla met rucola, gerookte kip, tomaten, zwarte olijven en walnoten. De dressing bestaat uit mooie Australische olijfolie met wat limoensap en peper. Ik heb de salade 'solo' gegeten, maar het is evt. ook lekker met wat stokbrood.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. gemengde sla met rucola
  • 250 gr. gerookte kip, in dunne reepjes
  • 4 Tasty Tom tomaten, in blokjes
  • half potje Kalamata olijven
  • 2 el. walnoten uit de schil
  • 3 el. Australische olijfolie
  • sap van 2 limoenen
  • (evt. stokbrood)

* voor 2 volwassenen.
Bereiding
Meng de sla, kipreepjes, tomatenblokjes en olijven in een schaal. Klop van de olie, limoensap en versgemalen zwarte peper een eenvoudige dressing en schenk deze over de salade. Schep het geheel goed door. Serveer de salade op de borden en strooi er wat walnoten overheen. Geef er evt. wat stokbrood bij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: