vrijdag 13 januari 2012

Kipschnitzel met bloemkool en gebakken aardappeltjes

Vanavond eten we weer eens heerlijke kipschnitzels. Uiteraard heb ik ze zelf gepaneerd, dubbel wel te verstaan, want dat geeft een extra dikke krokante laag. Deze keer gecombineerd met wat bloemkool en gebakken aardappelpartjes.
Ingrediƫnten*
  • 3 kleine biologische kipfilets
  • 2 eieren
  • half pakje paneermeel
  • kerriepoeder
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 6 el. olijfolie
  • 25 gr. roomboter
  • 500 gr. (voorgekookte) aardappelpartjes
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
extra benodigdheden
  • huishoudfolie
  • deegroller

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Leg elke kipfilet tussen twee stukken huishoudfolie en sla ze plat met een deegroller (of vergelijkbaar instrument). Klop de eieren los in een diep bord en strooi de paneermeel op een platbord. Meng een ruime hoeveelheid kerriepoeder, zout en peper naar smaak door de paneermeel. Haal elk stuk kipfilet eerst door de losgeklopte ei en daarna door de paneermeel en herhaal dit. Kook de bloemkool in ca. 10 minuten beetgaar. Bak de aardappelpartjes in een koekenpan met 3 el. olijfolie in 8-10 minuten goudbruin. Verhit de rest van de olie met de roomboter in een koekenpan en bak de kipschnitzels aan elke kant ca. 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Serveer de schnitzels met de bloemkool en gebakken aardappeltjes. Doe er evt. wat ketchup bij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: