dinsdag 10 januari 2012

Spruitjesstamppot met chorizo

Wat eten we vanavond? Een lekkere Hollandse maaltijd met een twist. Deze stamppot met geroerbakte spruitjes is is voedzaam en lekker pittig van smaak door de chorizo. Kortom, een verrassende maaltijd voor het hele gezin.
Ingrediƫnten*
  • 1 kg. kruimige aardappelen
  • 225 ml. melk
  • 25 gr. (room)boter
  • 500 gr. spruitjes
  • 250 (echt Spaanse) chorizo
  • 3 el. olijfolie
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Maak de spruitjes schoon en snijd in vieren. Snijd de chorizo in dunne halve cirkels. Maak van de aardappelen, melk en boter een mooie gladde puree (zie Basisrecepten). Verhit intussen de olijfolie in een ruime koekenpan en roerbak de chorizo met de spruitjes gedurende 10-15 minuten (de spruitjes moeten beetgaar zijn). Roer de spruitjes met de worst door de puree en breng het geheel op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: