vrijdag 3 februari 2012

Gebakken aardappelpartjes met kalfssaucijsjes en broccoli

Wat eten we vanavond? Weer eens gebakken aardappeltjes. Deze keer gekruide partjes en gecombineerd met broccoli en kalfssaucijsen. Niet ingewikkeld, snel klaar en lekker.
Ingrediƫnten*
  • 600 gr. gekruide aardappelpartjes (AH)
  • 2 stronken broccoli
  • 25 gr. roomboter
  • 5 kalfssaucijzen
  • 1 el. olijfolie

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de broccoli schoon en snijd deze in roosjes (gebruik evt. ook de stammetjes, in stukken gesneden). Leg de worstjes in een ovenschaal en laat ze in de oven evt. met de grill aan in ca, 10 minuten gaar en goudbruin worden. Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de roomboter en olie. Bak de aardappelpartjes hierin mooi goudbruin. Kook de broccoliroosjes in ca. 5 minuten net gaar (de stammetjes moeten wat langer). Verdeel alles over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: