donderdag 2 februari 2012

Vegetarische pastamaaltijd met groene asperges

Wat eten we vanavond? Weer eens vegetarisch. Een heerlijke pasta met groene asperges, rode paprika en zelfgemaakte pesto. Ik heb het zelf extra pittig gemaakt door de groenten te bakken in chiliolie, maar dat kun je uiteraard ook in gewone olie doen.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. trottole (pasta, AH Excellent)
  • 2 el. chiliolie (of gewone olijfolie)
  • 500 gr. groene asperges, schoongemaakt en in stukken van ca. 4 cm.
  • 1 rode paprika, in reepjes van ca. 4 cm.
  • 15 gr. basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el. pijnboompitten
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. Pecorino, geraspt
  • 30 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Maak va de basilicum, knoflook, pijnboompitten, 2 el. olijfolie, Pecorino en Parmezaanse kaas en zout een mooie pesto (zie basisrecepten). Verhit de chiliolie in een ruime koekenpan en bak de asperges met wat zout, zonder de toppen, in ca. 15 minuten beetgaar. Voeg na 10 minuten de paprika en de aspergetoppen erbij en bak deze nog 5 minuten mee. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Haal de koekenpan van het vuur, roer de pesto erdoor en laat deze goed meewarmen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Meng de afgegoten pasta met het groentemengsel. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: