zondag 5 februari 2012

Risotto met sperziebonen en gehaktballetjes

Wat eten we vanavond? Een heerlijke risotto. Deze keer bereid met roomboter, rode wijn en bospaddestoelenbouillon en gecombineerd met sperziebonen en gehaktballetjes. Verder heb ik de risotto op smaak gebracht met geraspte Pecorino romano. Houd rekening met iets langere bereidingstijd (45-60 minuten).
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. arboriorijst
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 25 gr. biologische roomboter
  • 150 ml. droge rode wijn
  • 500 ml. bospaddenstoelenbouillon (van een blokje) 
  • Pecorino Romano
  • 500 gr. sperziebonen, gehalveerd
  • 12 kant en klare biologische rundergehaktballetjes (AH)
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een (koeken)pan met dikke bodem. Fruit de knoflook kort en roer er dan de rijst door. Bak deze al roerend mee totdat alle korrels bedekt zijn met een laagje vet. Schenk de wijn bij de rijst en laat deze al roerend op laag vuur door de rijst opnemen. Schenk vervolgens wat bouillon bij de rijst. Laat de rijst al het vocht opnemen, roer regelmatig. Schenk, als al het vocht is opgenomen, weer wat bouillon bij de rijst. Herhaal de eerder beschreven stappen, totdat alle bouillon op is en de rijst mooi zacht. Kook intussen de sperziebonen in 15 minuten net gaar. Doe de gehaktballetjes in een ovenschaal en laat ze in de oven in ca. mooi bruin en gaar worden. Breng de risotto, als al het vocht is opgenomen door de rijst, op smaak met peper en Pecorino Romano. Roer de sperziebonen door de risotto. Serveer de risotto met de gehaktballetjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: