zondag 19 februari 2012

Macaroni met groente-gehaktsaus

Wat eten we vanavond? Pasta met een rijk gevulde saus. Voor de pasta heb ik deze keer grote elleboogmacaroni gebruikt. De saus bevat biologsch rundergehakt, Italiaanse roerbakgroenten en tomatenblokjes. Het geheel heb ik op smaak gebracht met ruim knoflook en diverse kruiden. Tot slot lekker vers geraspte Parmezaanse kaas erover gestrooid.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr.  biologische macaroni grande (AH)
  • 350 gr. biologisch rundergehakt (AH)
  • 400 gr. Italiaanse roerbakgroente (Euroshopper)
  • 2 blokken tomatenblokjes (Euroshopper)
  • 3 groet tenen knoflook, grof gehakt
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 2 tl. gedroogde tijm
  • 2 tl. gedroogde basilicum
  • 2 tl. gedroogde salie
  • 1 groentebouillonblokje, fijn gehakt
  • (0,5 tl. gemalen chilipepers)
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bak het gehakt in een droge pan met dikke bodem los. Fruit de knoflook kort mee. Roerbak vervolgens de Italiaanse roerbakgroenten ca. 5 min. mee. Roer de tomatenblokjes erdoor met de kruiden en het fijn gehakte bouillonblokje(en evt. de gemalen chilipepers). Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes 15-20 minuten pruttelen. Kook intussen de macaroni in 10 minuten al dente (beetgaar), Roer de afgegoten macaroni door de saus en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met een lekkere hoeveelheid kaas. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: