maandag 20 februari 2012

Zuurkoolrijst met paprika en Roquefort

Wat eten we vanavond? Een zuurkoolschotel. Deze keer heb ik de zuurkool gecombineerd met rode paprika, rijst, crème fraîche en Roquefortkaas. Eens een keer zuurkool op een heel andere manier.
Ingrediënten*
  • 500 gr. biologische wijnzuurkool
  • 100 ml. droge witte wijn
  • 150 gr. pandanrijst
  • 1 grote rode paprika, in kleine stukjes
  • 2 el. olijfolie
  • 125 ml. biologische crème fraîche
  • 150 gr. Roquefort, in stukjes
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de zuurkool in de wijn in ca. 15 minuten beetgaar. Kook de rijst in 8 minuten gaar, giet af en laat enige tijd staan met de deksel op de pan. Bak de paprika 5-10 minuten in de olijfolie in een koekenpan. Roer de rijst, paprika, crème fraîche en Roquefort door de afgegoten zuurkool. Warm het geheel nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: