Ingrediënten*
- 350 gr. rösti (diepvries), ontdooid
- 2 eieren
- 3 el. bloem
- 1 ui, schoongemaakt en gehalveerd
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
- 8 el. olijfolie
- 25 gr. biologische roomboter
- 3 lamsburgers
- 1 pot biologische appelmoes
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Doe de ontdooide rösti in een kom. Rasp de ui erboven met een grove rasp. Breek de eieren erboven en strooi de bloem erover. Voeg ruim peper en zout naar smaak toe. Roer het geheel goed door. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie en boter in een ruime koekenpan. Schep 2 el. aardappelmengsel in de pan en druk het hoopje een beetje plat, schep er een tweede portie naast. Bak de koekjes 2 minuten aan beide zijden. Als ze klaar zijn, schep ze dan op een schaal en houd ze warm. Ga door met bakken totdat het aardappelmengsel op is. Bak intussen de lamsburgers in de oven in ca. 10 minuten mooi bruin en gaar. Serveer de aardappelkoekjes met een lamsburger en de appelmoes. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten