zondag 18 maart 2012

Kip en paprika in zoet-zure saus met rijst

Wat eten we vanavond? Rijst met een heerlijke en makkelijke saus. De saus bestaat uit kipfilet, groene paprika, kerstomaatjes en zoet-zure saus uit een pot. Snel klaar en erg lekker.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. basmatirijst
  • 3 el. kipfilet, in blokjes
  • 350 gr. biologische kipfilet
  • 2 groene paprika's, in stukjes
  • 150 gr. kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 pot zoet-zure saus (AH)
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit inmiddels de olie in een koekenpan en bak de kipfilet ca. 5 minuten al omscheppend om. Voeg de paprika toe en bak deze nog 5 minuten mee. Schep regelmatig om. Schenk de saus erbij samen met de tomaatjes. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen en breng evt. op smaak met peper. Verdeel de rijst over de borden en schep er ruim saus over. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: