dinsdag 20 maart 2012

Vegetarische wraps

Wat eten we vanavond? Wraps met een vegetarische vulling. De vulling bestaat uit zwarte bonen, mais, ui, tomaten en guacamole. Op smaak gebracht met een pittige saus en ruim knoflook.
Ingrediƫnten*
  • 6 tortilla wraps
  • 2 el. olijfolie
  • 1 grote ui, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 blikje mais
  • 6 tasty tom tomaten, in vieren
  • 1 potje wrap sauce
  • 2 avocado's
  • 1 zakje guacamole-mix
  • 50 gr. oude kaas, vers geraspt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui ca. 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee. Voeg de zwarte bonen, mais en tomaten toe en warm goed door. Roer er tot slot de saus uit het potje door het geheel en breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Haal de pan van het vuur. Halveer de avocado's, verwijder de pit door er een scherp mes in te slaan en dan te draaien. Halveer de 4 helften en trek er langzaam de schil af. Snijd de avocado in stukjes. Doe de stukjes in een keukenmachine samen met 50 ml. water en de guacamole-mix en pureer het tot een mooie gladde guacamole. Besmeer de wraps met de guacamole en verdeel vervolgens de groentemix over de wraps. Rol de wraps op, leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze met de kaas. Zet de ovenschaal in de oven en laat in ca. 10-15 minuten goudbruin worden. Verdeel de wraps over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: