Ingrediƫnten*
- 250 gr. penne rigate
- 5 el. olijfolie
- 500 gr. Italiaanses wokgroente, diepvries (AH)
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 tl. gedroogde oregano
- 2 tl. gedroogde basilicum
- 2 tl. gedroogde salie
- 3 teentjes knoflook, grof gehakt
- 200 gr. gerookte zalmsnippers
- 2 eieren
- 8 el. paneermeel
- 3 el. bloem
- 15 gr. verse dille, fijn gehakt
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
- 15 gr. biologische roomboter
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Meng de zalm, eieren, paneermeel, bloem, dille, zout en peper in een kom tot er een stevige massa ontstaat. Verdeel deze in 3 porties en maak er eerst ballen van en sla deze dan plat tot mooie burgers. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 3 el. olie in een wok en roerbak de groenten gedurende 5 minuten. Doe de knoflook erbij en bak deze even mee. Giet daarna de tomatenblokjes erbij met de kruiden. Laat nog enkele minuten zacht pruttelen. Verhit intussen in een koekenpan 2 el. olie en de roomboter. Bak de zalmburgers aan beide kanten ca. 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn. Roer de afgegoten pasta door de groenten. Verdeel de pasta over de borden en serveer de zalmburger erbij. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten