donderdag 15 maart 2012

Pasta met roerbakgroente en zalmburgers

Wat eten we vanavond? Penne met geroerbakte groenten. Nog wat tomatenblokjes erdoor en lekker zuidelijk op smaak gebracht met knoflook, oregano, basilicum en salie. Daarbij heb ik zalmburgers van gerookte zalm en verse dille geserveerd.

Ingrediƫnten*
  • 250 gr. penne rigate
  • 5 el. olijfolie
  • 500 gr. Italiaanses wokgroente, diepvries (AH)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 2 tl. gedroogde basilicum 
  • 2 tl. gedroogde salie
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 200 gr. gerookte zalmsnippers
  • 2 eieren
  • 8 el. paneermeel
  • 3 el. bloem
  • 15 gr. verse dille, fijn gehakt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 15 gr. biologische roomboter

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Meng de zalm, eieren, paneermeel, bloem, dille, zout en peper in een kom tot er een stevige massa ontstaat. Verdeel deze in 3 porties en maak er eerst ballen van en sla deze dan plat tot mooie burgers. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 3 el. olie in een wok en roerbak de groenten gedurende 5 minuten. Doe de knoflook erbij en bak deze even mee. Giet daarna de tomatenblokjes erbij met de kruiden. Laat nog enkele minuten zacht pruttelen. Verhit intussen in een koekenpan 2 el. olie en de roomboter. Bak de zalmburgers aan beide kanten ca. 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn. Roer de afgegoten pasta door de groenten. Verdeel de pasta over de borden en serveer de zalmburger erbij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: