Ingrediƫnten*
- 250 gr. verse perline
- 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
- 200 gr. verse tonijn, in blokjes
- sap van 2 limoenen
- 3 el. extra vergine olijfolie
- 2 tl. Dijon mosterd
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
- 2 el. fijngehakte verse platte peterselie
- 1 zakje krokant gebakken spekjes
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Leg de blokjes tonijn in de helft van het limoensap en laat ca. een half uur marineren. Kook de perline in 4 minuten beetgaar. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Klop in een ruime schaal van de olijfolie, de rest van het limoensap, mosterd, zout en peper een mooie gladde dressing. Roer de afgegoten perline en broccoli door de dressing en laat even afkoelen. Schep vervolgens de tonijn met limoensap door het geheel. Schep er tot slot de peterselie door. Verdeel de pastasalade over de borden en strooi de spekjes er over. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten