vrijdag 23 maart 2012

Pastasalade met broccoli en verse tonijn

Wat eten we vanavond? Het is weer eens tijd voor een pastasalade. Zo'n zomerse maaltijd past goed bij een temperatuur van 22 graden! Deze keer een salade met perline, broccoli, in limoen gemarineerde verse tonijn en krokant gebakken spekjes. We hebben ervan gesmuld.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. verse perline
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 200 gr. verse tonijn, in blokjes
  • sap van 2 limoenen
  • 3 el. extra vergine olijfolie
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 el. fijngehakte verse platte peterselie
  • 1 zakje krokant gebakken spekjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Leg de blokjes tonijn in de helft van het limoensap en laat ca. een half uur marineren. Kook de perline in 4 minuten beetgaar. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Klop in een ruime schaal van de olijfolie, de rest van het limoensap, mosterd, zout en peper een mooie gladde dressing. Roer de afgegoten perline en broccoli door de dressing en laat even afkoelen. Schep vervolgens de tonijn met limoensap door het geheel. Schep er tot slot de peterselie door. Verdeel de pastasalade over de borden en strooi de spekjes er over. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: