maandag 2 april 2012

Schelpjesmacaroni met spinazie en cherrytomaatjes

Wat eten we vanavond? Pasta met verse wilde spinazie, cherrytomaatjes. Op smaak gebracht met wat ui, knoflook, oude kaas en Italiaanse kruiden. De maaltijd is makkelijk en snel te bereiden.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. biologische schelpmacaroni (AH)
  • 3 el. olijfolie
  • 1 grote ui, in dunne halve ringen
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 tl. gedroogde basilicum
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 1 tl. gedroogde salie
  • 400 gr. wilde spinazie, grof gehakt
  • 200 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 200 gr. oude kaas, vers geraspt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Verhit intussen de olie in een (gietijzeren) wok en fruit de uit gedurende 10 minuten. Fruit de knoflook kort mee. Roer de kruiden erdoor. Voeg de spinazie toe en laat deze al roerend slinken. Roer de tomaatjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer de afgegoten pasta met de kaas door de groente en laat de kaas smelten. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: