dinsdag 3 april 2012

Ossenhaas met groene asperges en aardappelkroketjes

Wat eten we vanavond? Een fantastisch mals stukje ossenhaas met groene asperges en aardappelkroketjes. Al zeg ik het zelf: een heerlijk combinatie. Mede door de munt-citroensaus die ik erbij heb geserveerd. Op de foto zie je dat ik de ossenhaas behoorlijk rauw heb gelaten, maar dat kan je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen.
Ingrediƫnten*
  • 40 gr. biologische roomboter
  • 2 el olijfolie
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 ossenhaasjes a 100-150 gr.
  • 500 gr. groene asperges
  • 15-20 aardappelkroketjes
  • 1 citroen
  • 4 el. verse muntblaadjes, gehakt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een (asperge)pan ruim water aan de kook. Snijd de onderste 2 cm. van de asperges en was ze. Doe de aardappelkroketjes in de oven en bak ze in 17 minuten krokant. Kook de asperges in 13-15 minuten beetgaar. Was de citroen, rasp de schil en pers een helft uit. Bestrooi de ossenhaasjes met zout en peper. Verhit de roomboter met de olijfolie in een koekenpan en bak de ossenhaasjes mooi bruin en zo gaar als je zelf wilt hebben. Keer ze regelmatig met een tang (prik er niet in). De baktijd kan variĆ«ren van 3 tot 10 minuten. Houd de ossenhaasjes warm in wat aluminiumfolie. Doe  de munt en citroenrasp in het bakvet en fruit dit kort. Voeg het citroensap erbij en laat op laag vuur enige sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de asperges uit de pan en ze in een theedoek gewikkeld uitlekken. Verdeel de aardappelkroketjes, asperges en ossenhaasjes over de borden. Schep de saus over het vlees en evt. asperges. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: