vrijdag 25 mei 2012

Gehaktballen met bloemkool en röstirondjes

Wat eten we vanavond? Heerlijke knapperig gebakken gehaktballen. Met lekkere goudbruine röstirondjes en bloemkoolroosjes. Niks bijzonders, maar gewoon een eenvoudige, maar smakelijke maaltijd.
Ingrediënten*
  • 400 gr. biologisch rundergehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden met ui (AH)
  • 1 ei
  • 25 gr. roomboter (of 2 el. olijfolie)
  • 13 röstirondjes
  • 1 bloemkool, in roosjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de inhoud van het zakje kruiden met het gehakt en het ei. Roer goed door. Leg de röstirondjes op bakpapier op de bakplaat en laat ze in 16-18 minuten goudbruin bakken. Keer ze halverwege. Verhit intussen de roomboter (of olie) in een braadpan en bak de gehaktballen snel rondom bruin. Doe de deksel op de pan en laat ze op laag vuur langzaam garen. Keer ze regelmatig. Kook intussen de bloemkool in wat water met (zee)zout in ca. 15 minuten net gaar. Verdeel de gehaktballen, de röstirondjes en de bloemkool over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: