dinsdag 22 mei 2012

Rijstsalade met Turks gekruide kip, paprika en komkommer

Wat eten we vanavond? Een verrassende rijstsalade. Heerlijk met pittig (Turks) gekruide kipfilet, rode paprika en komkommer. Op smaak gebracht met een dressing van olijfolie, limoensap en ruim gedroogde munt. Een lekker frisse maaltijdsalade, prima geschikt voor een zomerse dag als vandaag.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. witte rijst
  • 350 gr. (biologische) kipfilet, in blokjes
  • 3 el. Turkse currykruiden
  • 3 el. olijfolie
  • 2 rode paprika's, in halve repen
  • 1 komkommer, geschild en in blokjes
voor de dressing
  • 4 el. extra vergine Griekse olijfolie
  • sap van 2 limoenen
  • 3 el. gedroogde munt (verse, fijn gehakte munt kan natuurlijk ook)
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kipblokjes met de currykruiden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip al omscheppend op hoog vuur goudbruin en gaar in ca. 5-7 minuten. Bak de paprika nog 2-3 minuten mee. Maak in een schaal een dressing van de olie, het limoensap, de munt, het zout en de peper. Schep de hete afgegoten rijst en het kip-paprikamengsel erdoor. Laat iets afkoelen. Schep tot slot de komkommer door het geheel. Serveer lauwwarm of koud, net wat je wilt. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: