zaterdag 29 september 2012

Trapani rigatoni met pancetta

Wat eten we vanavond? Een eenvoudige en snelle pastamaaltijd. Lekker met verse cherrytomaten, pancetta (spek), paprika en basilicum. Ik heb het recept uit de Allerhande, maar ik heb er de paprika aan toegevoegd.
Ingrediƫnten*
  • 250 g rigatoni (pasta, zak 500 g)
  • 1 bakje cherrytomaten (250 g)
  • 1 oranje paprika, in stukken
  • 2 tenen knoflook, gesneden
  • 1/4 tl. gedroogde chilipeper
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 pakjes pancetta (Italiaans spek, a 80 g)
  • 1 bakje basilicum (15 g), blaadjes gescheurd
  • 40 g Parmezaanse kaas in dunne plakjes of geraspt
Materialen
  • keukenmachine of staafmixer

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de peper en rol tussen uw handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in stukjes. Doe de tomaten, knoflook, peper en 2 el olie in de keukenmachine of in een hoge beker/kan en pureer (met de staafmixer). Houd apart. Houd 3 plakjes pancetta achter en snijd de rest in kleine stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de stukjes spek 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het tomatenmengsel, chilipeper en de helft van het basilicum toe. Draai het vuur laag. Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de 3 achtergehouden plakjes pancetta in 5 min. knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Giet de pasta af en meng met het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en een beetje zout (de pancetta is al zout). Serveer met de kaas, plakjes pancetta en de rest van het basilicum. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: