zondag 30 september 2012

Gratin van aardappel, prei en chorizo

Wat eten we vanavond? Een (calorie)rijke schotel met aardappelpartjes, prei en stukjes pittige chorizo (Spaanse worst). Zoals gebruikelijk in een gratin is er een ruime hoeveelheid room en kaas in dit gerecht verwerkt.
Ingrediƫnten*
  • 450 gr. aardappelpartjes, voorgekookt
  • 500 gr. klein gesneden prei
  • 250 gr. chorizo, in stukjes
  • 250 ml. kookroom
  • 150 gr. oude kaas, vers geraspt
Materialen
  • ovenschaal (ingevet)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de chorizo in een droge pan enkele minuten. Roer de aardappelpartjes en de prei erdoor en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en evt. wat zout (de chorizo maakt het al zout). Schep de helft van het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de helft van de kaas erover. Schep daarop de rest van het mengsel, Verdeel de kookroom erover  en strooi de rest van de kaas erover. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat in 30 minuten mooi goudbruin worden. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

het was lekker, maar vond het wel erg vet, kan de room door iets vervangen worden?

Wat eten we vanavond zei

Het is inderdaad aan de vette kant. Je zou de room ook kunnen vervangen door melk.