vrijdag 28 september 2012

Oosterse vis-paprikaschotel met rijst

Wat eten we vanavond? Een mix van tilapia en paprika. De paprika en de vis heb ik gebakken in een mengsel van ruim kerriepoeder, garam massalakruiden en wat pittige ketjap. Dit mengsel heb ik geserveerd met basmatirijst.
Ingrediƫnten*
  • 2 el. kerriepoeder
  • 3 el. olijfolie
  • 2 tl. garam massalakruiden
  • 1 el. pittige ketjap
  • 1 rode paprika, in halve reepjes
  • 1 groene paprika, in halve reepjes
  • 1 gele paprika, in halve reepjes
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 3 tilapiafilets, in blokjes
  • 2 el. bloem
  • 100 ml. melk
  • 150 gr. basmati-rijst

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie met de kerrie in een pan met dikke bodem. Roer de garam massalakruiden en de ketjap erdoor. Schep er vervolgens de paprika door en laat deze 10 minuten zachtjes bakken met deksel op de pan. Schep regelmatig om. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de knoflook bij de paprika en bak deze kort mee. Schep vervolgens de vis door het geheel en laat deze in 3-5 minuten gaar worden. Roer de bloem erdoor, totdat deze goed is opgenomen door het vet. Doe de melk erbij, roer goed door en laat zachtjes pruttelen totdat een dikke saus ontstaat. Als je de saus te dik vindt, roer er dan nog wat melk door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: