vrijdag 19 oktober 2012

Gebakken scholfilets met spinazie en krieltjes

Wat eten we vanavond? In (room)boter gebakken scholfilets. Daarbij in de oven geroosterde krielaardappeltjes en spinazie a la crème.
Ingrediënten*
  • 6 kleine scholfilets
  • 6 el. bloem
  • 35 gr. (room)boter
  • 2 el. olijfolie
  • 500 gr. krielaardappeltjes
  • 500 gr. spinazie a la crème (diepvries)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal, giet de olie erover en roer goed om. Zet de ovenschaal in de oven en laat de krieltjes in 20-30 minuten goudbruin worden. Laat intussen de spinazie op laag vuur langzaam ontdooien en warm worden. Bestrooi de scholfilets met zout peper en bloem. Verhit de boter in een ruime koekenpan. Bak de scholfilets en ca. 5 minuten goudbruin. Keer ze halverwege. Haal de aardappeltjes uit de oven en bestrooi ze met wat zout. Serveer z met de spinazie en scholfilets. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: