Ingrediƫnten*
- 250 gr. penne rigate
- 3 el. olijfolie
- 1 ui, grof gehakt
- 1 winterwortel, in stukjes
- 3 stengels bleekselderij, in stukjes
- 50 ml. rode wijn
- 3 teentjes knoflook, grof gehakt
- 500 gr. romatomaten, ontveld en in stukjes
- 1 tl. pikante paprikapoeder
- 1 tl. kerriepoeder
- diverse Italiaanse kruiden naar wens (oregano, salie, basilicum, tijm)
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
- 400 gr. biologisch rundergehakt
- 150 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt
Extra
Staafmixer (geschikt voor hete vloeistoffen)
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui met de bleekselderij en wortel 5-7 minuten. Fruit de knoflook kort mee. Blus af met de wijn en laat deze wat inkoken. Doe de tomaten met de kruiden en specerijen erbij en laat op laag vuur nog 10 minuten pruttelen. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer de groenten met de staafmixer tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper. Bak het gehakt los in een droge koekenpan. Roer het gehakt door de saus. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten