donderdag 11 april 2013

Macaroni grande met snijbonen, tonijn en limoen-koriander

Wat eten we vanavond? Een niet alledaagse pastamaaltijd. Deze keer heb ik de macaroni grande gecombineerd met fijn gesneden snijbonen. Daarbij kort gebakken tonijnfilet in een limoen-koriander mix. Met recht een verrassende combinatie, maar wel lekker (en snel klaar)
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. macaroni grande
  • 500 gr. snijbonen, fijn gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 tonijnfilets (MSC gecertificeerd)
  • sap van 2 limoenen
  • 2 el. olijfolie met rode peper
  • 15 gr. verse koriander, fijn gehakt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Kook de snijbonen in ca. 10 minuten net gaar. Bestrooi de tonijnfilets met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koeken pan en bak de tonijnfilets aan beide zijden ca. 2-3 minuten op hoog vuur. Keer regelmatig. Meng de koriander met de limoen en peperolie en breng op smaak met zout en peper. Snijd de gebakken tonijnfilets in kleine stukjes en schep deze door het limoen-koriander mengsel. Roer tot slot de afgegoten macaroni en snijbonen en het tonijnmengsel door elkaar. Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: