vrijdag 12 april 2013

Mexicaanse vegetarische schotel

Wat eten we vanavond? Een vegetarische schotel met een Mexicaans tintje. Met paprika, tomaat, ui en mais. Voor smaak wat wijnazijn, chilipoeder, knoflook en suiker. In laagjes opgebouwd met tortillachips en kaas.
Ingrediƫnten*
  • 2 el. olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 rijpe tomaten, ontveld en gehakt
  • 1 groene paprika, zaadjes verwijderd en gehakt
  • 1 el. rode wijnazijn
  • 2 tl. suiker
  • 0,5 tl. chilipoeder
  • 200 gr. maiskorrels, uit blik, uitgelekt
  • 125 dl. zure room
  • tortillachips
  • 150 gr. oude kaas, geraspt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Verhit de olie in een pan. Fruit de ui en geperste knoflook hierin op middelhoog vuur in 3 minuten glazig. Voeg tomaat, paprika, azijn, suiker en chilipoeder toe. Kook de groente 6-7 minuten zonder deksel of tot de tomaat gaar is en het vocht verdampt. Voeg de maiskorrels toe en verhit nog 3 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de zure room erdoor. Leg laagjes chips, groente en kaas in een ovenschaal (of een klein ovenschaaltje per persoon). Eindig met een laag kaas. Bak het gerecht onafgedekt in de oven gedurende 25 minuten. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: