dinsdag 9 juli 2013

Pastasalade met tonijn en zoete paprika

Wat eten we vanavond? Pastasalade met (MSC-gecertificeerde) tonijn uit blik. Daarbij stukjes zoete paprika, beetgaar gekookte sperzieboontjes en zwarte olijven. Heerlijk op smaak gebracht met een dressing van olijfolie, citroensap, knoflook en mosterd.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. penne rigate
  • 450 gr. sperziebonen, gehalveerd
  • 2 puntpaprika's, in stukjes
  • 2 blikjes (MSC) tonijn in olie, uitgelekt
  • 5 el. zwarte olijven zonder pit, in stukjes
  • 5 el. extra vergine olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 tl. Dijon mosterd
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta al dente (beetgaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de boontjes in 10 minuten beetgaar. Klop in een ruime schaal de olie, het citroensap, de mosterd, knoflook, zout en peper tot een mooie dressing. Giet de pasta en boontjes af en roer ze direct door de dressing. Schep de paprika erdoor en laat 10 minuten afkoelen. Roer tot slot de tonijn en olijven erdoor.. Laat nog 15 minuten intrekken. Schep het geheel nog goed door en verdeel over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: