Ingrediƫnten*
- 4 el. olijfolie
- 1 biologische kipfilet, in blokjes
- 2 uien, in halve ringen
- 2 rode paprika's, in blokjes
- 3 tenen knoflook
- 150 gr. risottorijst
- 500 ml. kippenbouillon
- 2 tl. saffraan
- 2 tl. (pikante) paprikapoeder
- 1 tilapiafilet, in blokjes
- 300 gr. zeevruchten (gekookt)
- 5 lente-uitjes, in ringetjes
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en bak de kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de ui en paprika toe en bak ze 3 minuten mee. Pers de knoflook erboven uit. Doe de rijst erbij en bak deze al roerend 2 minuten. Giet de bouillon erover en roer de saffraan en paprikapoeder erdoor. Kook de rijst met deksel op de pan 10 minuten. Kook zonder deksel op de pan nog 10 minuten. Schep na 5 minuten de vis en zeevruchten erdoor. Haal de pan van het vuur en roer de lente-uitjes erdoor. Laat nog enkele minuten staan met deksel op de pan. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten