donderdag 4 juli 2013

Salade caprese met kalfsschnitzel


Wat eten we vanavond? Een heerlijke salade caprese met buffelmozzarella. Daarbij een kalfsschnitzel en röstirondjes. Eenvoudig, maar wel erg lekker en snel klaar.
Ingrediënten*
  • 3 kalfsschnitzels
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 10-15 el. paneermeel
  • 8 el. olijfolie
  • 13 röstirondjes
  • 3 flinke trostomaten
  • 3 bollen (buffel)mozzarella
  • 18 blaadjes basilicum
  • extra vergine olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren los in een die bord en strooi de paneermeel op een plat bord. Bestrooi de schnitzels met zout, peper en paprikapoeder. Paneer ze door ze eerst door het ei en daarna door het paneermeel te halen. Herhaal dat. Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gepaneerde schnitzels op middelhoog vuur in 5-6 minuten goudbruin. Snijd intussen de tomaten en mozzarella in zeven plakjes en leg op drie kleine bordjes om en om een plakje tomaat, mozarella en basilicum. Sprenkel er wat mooie olijfolie over en bestrooi met peper. Leg de schnitzels en de röstirondjes op de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: