zondag 15 september 2013

Tonijnburgers met broccoli

Wat eten we vanavond? Lekker gekruide tonijnburgers met broccoli en krieltjes uit de oven. Eenvoudig, snel te maken en erg lekker.
Ingrediƫnten*
  • 750 gr. voorgekookte krielaardappelen
  • 5 el. olijfolie
  • 2 blikjes tonijn in olie (MSC gecertificeerd), uitgelekt
  • 1 ei
  • 10 el.  paneermeel
  • 5 tl. gedroogde dille
  • 1 tl. pikante paprikapoeder
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 flinke struik broccoli, alleen de roosjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de krieltjes in een ovenschaal met 2 el. olijfolie en schep even om. Bak de krieltjes in ca. 15 minuten goudbruin. Doe de uitgelekte tonijn in een schaal en prak deze met een vork zeer fijn. roer er het ei, paneermeel, dille en paprikapoeder door. Breng op smaak met zout en peper. Veerdeel in drie porties en maakr er mooie burgers van. Verhit 3 el. olijfolie in een koekenpan en bak de tonijnburgers in ca. 10 minuten aan beide kanten kanpperig en goudbruin. Kook intussen de broccoliroosjes in 6-7 minuten net gaar. Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden en leg de tonijnburger ernaast. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: