donderdag 12 september 2013

Risotto met paprika

Wat eten we vanavond? Een heerlijk zachte risotto met stukjes rode en gele paprika. Met de ui, knoflook, spekreepjes, veel kaas en basilicum is het een zeer smakelijk geheel.
Ingrediƫnten*
  • 2 el. olijfolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 150 gr. biologische spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 200 gr. risottorijst (bv. arborio)
  • 65 ml. witte wijn
  • 650 ml. warme bospaddestoelenbouillon (van een blokje)
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 75 gr. pecorino romanokaas, vers geraspt
  • 75 gr. Parmesan, vers geraspt
  • 1 handje verse basilicumblaadjes
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een ruime (koeken)pan met dikke bodem en bak de ui met de spekjes enkele minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en fruit de knoflook even mee. Doe de rijst erbij, roer goed door en laat enkele minuten zachtjes bakken. Giet de wijn erbij en laat de rijst deze opnemen (deksel op de pan). Als de wijn in zijn geheel is opgenomen, schenk dan 1/4 van de bouillon erbij, roer even en doe de deksel weer op de pan. Als de bouillon is opgenomen door de rijst, schenk er dan weer 1/4 bouillon bij. Herhaal dit totdat de rijst mooi zacht en gaar is of totdat de bouillon op is. LET OP: doe de stukjes paprika er bij de derde scheut bouillon bij. Haal de pan van het vuur. Houd een paar blaadjes basilicum achter. Scheur de overige blaadjes basilicum boven de pan en roer deze met de kaas door de risotto. Breng op smaak met ruim versgemalen zwarte peper. Verdeel de risotto over de borden en garneer met een paar blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: