woensdag 18 september 2013

Schelpjespasta met gerookte kip en pesto

Wat eten we vanavond? Een pastamaaltijd met stukjes gerookte (scharrel)kipfilet en zelfgemaakte pesto. Ik heb deze keer biologische schelpmacaroni gebruikt. Daarbij nog sjalotjes, paprika, champignons en kerstomaatjes. Een totaal nieuwe ervaring voor mijn tafelgenotes, maar wel eentje die in de smaak viel.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. biologische schelpmacaroni
  • 2 el. olijfolie
  • 3 sjalotjes, fijn gehakt
  • 2 groene paprika's, in blokjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 400 gr. gerookte scharrelkipfilet, in blokjes
  • 250 gr. kerstomaatjes, gehalveerd
  • versgemalen zwarte peper
 Voor de pesto
  • 15 gr. verse basilicumblaadjes
  • 3 el. mooie olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el. pijnboompitten
  • (zee)zout
  • 25 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 25 gr. Pecorino Romano, vers geraspt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Maak van de genoemde ingrediƫnten een mooie gladde pesto (zie Basisrecepten). Verhit de olie in een braadpan of hapjespan. Fruit de sjalotjes enkele minuten op middelhoog vuur. Bak de paprika en champignons enkele minuten mee. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Schep de gerookte kipfilet erdoor en laat op laag vuur goed doorwarmen. Giet de pasta af en schep deze door het kip-groentemengsel. Haal de pan van het vuur en roer vervolgens de pesto goed door het geheel. Breng op smaak met peper. Schep er tot slot de gehalveerde kerstomaatjes door. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: