zaterdag 26 oktober 2013

Kipschnitzel met bloemkool en krieltjes

Kipschnitzel met bloemkool en krieltjes
Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor biologische kipschnitzels met bloemkool. Ik vond daarbij in de oven geroosterde krielaardappeltjes goed passen. Bij de bloemkool heb ik een kaassausje van Parmezaanse kaas gemaakt. Net even wat pittiger dan een gewoon kaassausje. Hiermee zet je snel een eenvoudige en smakelijke maaltijd op tafel.
Ingrediƫnten*
  • 600 gr. voorgekookte krielaardappeltjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 3 biologische kipschnitzels
  • 5 el. olijfolie
  • 25 gr. margarine
  • 25 gr. boem
  • 225 ml. melk
  • 75 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 250 graden. Was de bloemkoolroosjes. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en besprenkekl ze met 2 el. olijfolie. Schep even goed om en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak de krieltjes in ca. 10 minuten goudbruin, schep halverwegen om. Breng in een ruime pan water aan de kook en kook daarin de bloemkool in 8-10 beetgaar. Verhit 3 el. olijfolie in een koekenpan en bak de schnitzels in 6-8 minuten goudbruin. Smelt de margarine en roer de bloem erdoor. Schenk de melk erbij en roer het geheel tot een gladde saus. Roer tot slot de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de krieltjes, bloemkool en schnitzels over de borden en schenk de kaassaus over de bloemkool. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: