vrijdag 15 november 2013

Stic­ky kip­drum­sticks uit de oven

Stic­ky kip­drum­sticks uit de oven
Wat eten we vanavond? Heerlijke (biologische) drumsticks besmeerd met mangochutney en bereid in de oven. Verder met cherry tomaatjes, limoen en verse koriander. Ik heb er witte rijst bij geserveerd. Een eenvoudig te bereiden maaltijd met wat langere bereidingstijd (ruim een uur). Het recept is afkomstig van www.ah.nl. Ik heb het wel iets aangepast.
Ingrediënten*
  • 600 gr. biologische kipdrumsticks (5 stuks)
  • half potje mangochutney (340 g)
  • 150 gr. pandanrijst
  • 1 limoen
  • half bakje verse koriander (15 g)
  • 200 g cherrytomaten
    Materialen
    • ovenschaal ca. 30 x 40 cm

    * voor 2 volwassenen en 1 kind.
    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de drumsticks in de ovenschaal en schep om met de peperringetjes en mangochutney. Bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Kook inmiddels de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de kip halverwege om. Snijd de limoen in parten. Snijd de blaadjes van de koriander grof. Neem de schaal uit de oven, meng de tomaten erdoor, verdeel de limoenparten erover en bestrooi met de koriander. Verdeel de rijst over de borden en verdeel er de kip met toebehoren over. Eet smakelijk!

    Geen opmerkingen: