zondag 24 november 2013

Zuurkoolstamppot met verse ananas en speklapjes

Zuurkoolstamppot met verse ananas en speklapjes
Wat eten we vanavond? Een lekkere Hollandse maaltijd met een tropisch tintje. Stamppot met biologische wijnzuurkool en stukjes verse ananas. Daarbij lekker krokant gebakken biologische speklapjes.
Ingrediƫnten*
  • 1 kg. kruimige biologische aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 gr. biologische wijnzuurkool
  • 225 ml. melk
  • halve verse ananas, geschild en in stukjes
  • 4 biologische speklapjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de aardappelen en de zuurkool apart in  ca 18 minuten gaar. Bestrooi de speklapjes met versgemalen zwarte peper. Bak ze in een droge koekenpan op vrij hoog vuur in 10-15 minuten bruin en knapperig. Draai ze regelmatig. Verwarm de melk in de magnetron. Stamp de afgegoten aardappelen met een pureestamper fijn. Roer de warme melk erdoor en breng de puree op smaak met zout en peper. Giet de zuurkool af en roer de ananas erdoor. Laat de ananas even goed doorwarmen. Schep de zuurkool met ananas door de puree. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: